HOMENEWS1/18 DATABASESUPPLIERSMY COLLECTIONPICTURESGUESTBOOKE-MAIL
LINKSWALLPAPERSVIDEOFERRARI STORY60 ANNIVERSARY
 
     
 

FERRARI 60 ANNIVERSARY
Dutch story about Ferrari celebrating 60 years (1947-2007).

   
     
Ferrari ... 1947 - 2007
 

  

  In 2007 vierde Ferrari haar 60e verjaardag met een grote festiviteit van 21 tot en met 24 juni in Maranello, ItaliŽ.
Daar was de finish van een 'estafetterace' over vijf continenten waarbij de deelnemers een astafettestokje doorgeven, gebosseleerd met de symbolen van de zestig belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van het bedrijf.

   De 'Ferrari 60 Estafette' werd op 28 januari in Abu Dhabi gestart, de locatie van het toekomstige Ferrari themapark, en eindigde op 24 juni in Maranello, nadat in 148 dagen zo'n 50 landen waren doorkruist.
Het centrale thema van de gebeurtenissen was de baanbrekende technologische innovatie die door Ferrari in de zestig jaar belangrijkste creaties, variŽrend van de aluminium combinatietang voor schijfremmen tot het elektrische differentieel van de F1 versnellingsbak.

    

   Tegen deze achtergrond bezien heeft Ferrari haar eerste concours d'ťlťgance georganiseerd: een serie events op het circuit, in de fabrieken en in de Galleria Ferrari in Maranello, om de elegentie van Ferrari te benadrukken.

 

   Een uitgebreid naslagwerk werd gepubliseerd over de geschiedenis van het bedrijf, een verzameling foto's en gegevens over alle straat- en raceauto's die ooit door Ferrari zijn gebouwd.d.

   

   Het estafettestokje voor de Ferrari 60 Estafette was speciaal ontworpen om de geschiedenis te symboliseren, van het eerste succes tijdens de Grand Prix van Rome in 1947 tot aan de Ferrari FXX uit 2006:
"Onze klanten zullen de baton in hun auto's over de wereld voeren. Ieder land op de route zal aan Ferrari een voorwerp opdragen dat de locale cultuur en tradities vertegenwoordigt. De plaatselijke Italiaanse ambassades zullen de voorwerpen doorsturen naar het Farnesina Palace in Rome voor een tentoonstelling van de gehele collectie. Wanneer de tentoonstelling afgelopen is zullen de objecten in Maranello worden geveild, waarbij de opbrengst een liefdadigheidorganisatie ten goede zal komen."
Van Abu Dhabi ging de lange estafette door naar Dubai, Oman, Qatar, Bahrein, Koeweit en Saoedi ArabiŽ. Na het verlaten van de Emiraten reizden zij door naar Singapore. MaleisiŽ, Hongkong, China, Japan, Thailand, IndonesiŽ, Taiwan, AustraliŽ en Nieuw Zeeland.
Vanaf OceaniŽ kwam het estafettestokje via Zuid Afrika in Latijns Aemrika terecht, in Mexico, waarna de reis werd voortgezet naar de Verenigde Staten van Amerika en Canada.

 

   Daarna stond Europa op het programma met de doortocht door Portugal, Spanje, Frankrijk, Luxemburg, BelgiŽ, Nederland, Engeland, Griekenland, Rusland, Finland, Zweden, Denemarken, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, TsjechiŽ, Hongarije, SloveniŽ en Turkije.
Egypte en Libanon waren de volgende landen, waarna uiteindelijk ItaliŽ het laatste land was.
In het moederland werden alle belangrijke steden aangedaan, waarna de wereldreis werd afgesloten met een speciale ceremonie in Rome en Maranello.

   

   Van bijzonder belang zijn de zestig symbolen die zijn ontworpen voor de zestig gebeurtenissen. Door Editalia (Gruppo Istituto Poligrafico e Zecca dello Stato) vervaardigde geŽmailleerde reproducties ervan zullen op de baton worden aangebracht en er zullen ook zestig posters van de symbolen worden vervaardigd.
Wat deze symbolen zo uniek maakt, is het feit dat ze door zes verschillende creatieve teams zijn vervaardigd, om een totaalbeeld van de fantastische grafische en symbolische waarde te creŽren.

   Ferrari zal ook nog ter ere van het zestigjarig bestaan een gelimiteerde versie van de 612 Scaglietti uitbrengen.
Er worden zestig exemplaren van dit model gemaakt. Het bijzondere aan de 'twotone' auto is een speciaal instelbaar glazen dak. Afhankelijk daarvan wordt er een bepaalde hoeveelhied licht doorgelaten.

   
Bron: Postiljon, 24 januari 2007
-
 

Mail webmaster    DCPixels startpage    Add DCPixels to favourites    Print page

 

DCPixels has no association with Ferrari S.p.A.
Webdesign, graphics and photomaterial by DCPixels, the Netherlands
Copyright © 2006-2013